De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Venezuela

Beste reistijd Venezuela


Beste reismaanden VenezuelaDe beste reistijd voor Venezuela zijn de maanden november tot en met april. Deze maanden vormen het droge seizoen in Venezuela. Toch kan een rondreis door Venezuela het gehele jaar door gemaakt worden. Reizen door Venezuela is in sommige maanden alleen wat prettiger. Om de bekende Angel Falls te bezoeken, geldt de regenperiode als de beste reistijd. De maanden juli en augustus worden gezien als de beste maanden voor de Angel Falls. In het droge seizoen zijn juist de Llanos erg aantrekkelijk. De dieren trekken dan naar de schaarse drinkwaterplaatsen. In Venezuela is het in onze winter zomer en andersom. Tussen de verschillende seizoenen in Venezuela is het temperatuurverschil echter niet zo groot als in Nederland en België.

Beste reismaanden Venezuela

Klimaat Venezuela

Het klimaat van Venezuela is een tropisch klimaat. De temperaturen zijn vooral afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt. De temperaturen variëren van 20 graden in de hooglanden tot ongeveer 30 graden aan de kust. Op 1.000 meter hoogte is de temperatuur gemiddeld 25 graden. In de Andes wordt het een stuk koeler. In het zuiden van Venezuela is het klimaat meer tropisch met een hoge relatieve luchtvochtigheid, waardoor de warmte drukkend kan aanvoelen.

Er is sprake van twee duidelijke seizoenen, een droge tijd van november tot en met april en een regenseizoen duurt van april tot en met oktober. In het droge seizoen is het ook echt droog en in de regentijd regent het vaak vooral even flink in de middag. Venezuela kan doordoor het hele jaar door goed bezocht worden.

Hoogseizoen Venezuela

Het hoogseizoen in Venezuela loopt van december tot en met januari en de periode van juli tot en met augustus.

Regenseizoen Venezuela

Het regenseizoen in Venezuela loopt van mei tot en met november, waarbij in juni en juli de buien erg heftig kunnen zijn. Tropisch benauwd wordt het niet vaak, behalve in de gebieden met veel bos.

Bezienswaardigheden Venezuela

Venezuela is een bijzonder land met veel bezienswaardigheden. Bezoek de spectaculair gelegen hoofdstad Caracas, in een uitgestrekte vallei op bijna een kilometer hoogte. Je ziet groene heuvels aan de ene kant en heuvels met sloppenwijken aan de andere kant.

Bezoek Sierra Nevada de Mérida, in het noorden van de Andes, waar je de hoogste berg van Venezuela, de Pico Bolivar, kunt zien. Met ruim 5000 meter is het een populaire toeristische bestemming in het land. Je kunt hier een goede actieven vakantie houden en er wandelen, mountainbiken, paraglidien, canyoning en raften. Mérida is een mooi vertrekpunt. Vanaf hier kun je de langste kabelbaan ter wereld nemen. Deze brengt je naar de top van de Pico Espejo op bijna 4800 meter hoogte.

De Angel Falls zijn spectaculair. Vooral de Salto Angel is beroemd. Deze waterval in het Canaima National Park is met 979 meter de hoogste ter wereld. Je kunt er alleen komen per vliegtuig of een boottocht van drie dagen.

Bezoek ook de tropische regenwouden van de Amazone in het zuiden van Venezuela. Hier leven nog geïsoleerde Indianenstammen. Vanuit Puerto Ayacucho kun je tochten op de Orinoco, Sipapo of Autana maken. Ook trektochten diep de jungle in zijn mogelijk.

Natuurliefhebbers kunnen ook reizen naar Archipelago Los Roques National Park. Hier zijn ruim 40 koraaleilanden te vinden en geniet je van prachtige stranden met bijzondere vogels en schildpadden.

Zon-, zee- en strandliefhebbers kunnen naar Isla de Margarita afreizen, 40 kilometer voor de kust van Venezuela en staat bekend om zijn prachtige stranden waar zowel de lokale bevolking als toeristen graag een zonvakantie houden. Nog meer zandstranden vind je langs de noordoostelijke kust van Venezuela. Je kan er duiken, snorkelen, zeilen, zwemmen en zonnebaden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy