De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Verenigde Arabische Emiraten

Beste reistijd Verenigde Arabische Emiraten


Beste reismaanden Verenigde Arabische EmiratenDe beste reistijd voor Verenigde Arabische Emiraten zijn de maanden november tot en met april. De temperaturen schommelen dan overdag tussen 25 en 30 graden. Vanaf mei tot en met augustus wordt het heet en warm, waarbij de temperatuur tot maar liefst 50 graden kan oplopen, in combinatie met een zeer hoge luchtvochtigheid. De meest bekende bestemmingen van de Emiraten zijn Dubai en Abu Dhabi.

Beste reismaanden Verenigde Arabische Emiraten

Klimaat Verenigde Arabische Emiraten

Het klimaat van de Emiraten is een woestijnklimaat, met hete vochtige zomers en warme en zonnige winters. In de zomer van mei tot en met september lopen de temperaturen zeer hoog op, met aan de kust een hoge luchtvochtigheidsgraad. In de winter van oktober tot en met april is de gemiddelde dagtemperatuur 26 graden en daarmee een stuk aangenamer. Soms zorgt ook de Shimal, een wind vanuit Siberië, voor verkoeling. In de zomer waait er in juni en juli een woestijnwind vanuit Pakistan, die zorgt voor zandstormen. In het oosten van de Emiraten bij de grens met Oman liggen de Al-Hajarbergen, met hoogtes tot 2.000 meter. Hier is het dan wel wat koeler. Voor de rest zijn de Emiraten overwegend vlak.

Hoogseizoen Verenigde Arabische Emiraten

Hoogseizoen in de Emiraten is de periode september tot en met april. Het midden- en laagseizoen is tussen juni en augustus.

Regen in de Verenigde Arabische Emiraten

Er valt weinig regen in de Emiraten. Er zijn zelfs jaren waarin het volledig droog blijft. De meeste regen valt echter tijdens de wintermaanden november tot en met februari en dan vooral in de bergen.

Bezienswaardigheden Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan in totaal uit zeven emiraten: Dubai, Abu Dhabi, Ras al-Khaimah, Fujairah, Sharjah, Umm Al Quwain en Ajman. De Emiraten lenen zich uitstekend voor een uiterst exclusieve vakantie aan het blauwe water van de Perzische Golf, vooral in Abu Dhabi en Dubai.

Bezoek Dubai, de meest bezochte bestemming binnen de Emiraten. Je vindt er het Palmeiland, het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa (828 meter hoog) en het superluxe hotel Burj Al Arab, in de vorm van een Arabisch schip. In Dubai is Jumeirah Beach voor zonliefhebbers ook een echte must. Het staat bekend als het mooiste zandstrand van het Emiraat. Hier vind je ook The Walk, de boulevard van Dubai met bars, restaurants en uitgaansmogelijkheden.

Slechts op enkele kilometers uit de stad, verandert het landschap meteen in woestijn. Hier kun je een mooie woestijnsafari maken. Proef de rust en ruimte in de zandduinen.

Abu Dhabi is het grootste emiraat, met ook veel mooie witte zandstranden en moderne hotels en winkelcentra. De skyline van Abu Dhabi is erg indrukwekkend en tekenend voor de rijkdom. Bezoek er zeker de Sjeik Zayed-moskee.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy