De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Dubai

Beste reistijd Dubai


De beste reistijd voor Dubai zijn de maanden november tot en met april. Vanaf mei wordt het snel zeer warm in Dubai en zijn temperaturen van 40 graden en hoger al geen uitzondering meer. Ga je in de zomer naar Dubai? Dan zul je vooral verblijven in ruimtes met airconditioning of in het water van het zwembad bij je hotel of de verkoelende zee. In onze wintermaanden is Dubai in ieder geval een perfecte bestemming om van de zon te genieten, met aangename temperaturen tussen 25 en 34 graden.

Beste reismaanden Dubai

Klimaat Dubai

Het klimaat van Dubai is een woestijnklimaat, waardoor het in de zomer extreem warm wordt en de temperatuur regelmatig oploopt tot 40 graden. In combinatie met een hoge luchtvochtigheidsgraad tot wel 90 procent voelt het in Dubai dan ook nog eens erg benauwd aan. Ook ’s nachts blijft het in de zomer erg warm met temperaturen rond de 30 graden.

Van november tot april is het wel erg aangenaam in Dubai met gemiddelde temperaturen van 25 graden. De koelste maanden zijn januari en februari. De zon schijnt vrijwel altijd in Dubai, met minstens acht zonuren per dag en zelden regen. Dubai is een uitstekende winterzonbestemming.

Hoogseizoen Dubai

Het hoogseizoen in Dubai loopt van november tot en met april. Het is er drukker ‘en duurder dan de zomermaanden. Hotelkamerprijzen bedragen gemakkelijk het dubbele van het tarief in het hete laagseizoen. Ook is tijdig reserveren in het hoogseizoen aan te raden. De kans bestaat dat je favoriete hotel vanwege een volledige bezetting geen plek meer heeft.

Regenseizoen Dubai

Van een regenseizoen is in Dubai geen sprake. Het woestijnklimaat heeft tot gevolg dat er nooit meer dan 120 mm per jaar regen valt (tegenover 800 mm in Nederland). Tijdens het winterseizoen, wat van november tot begin april loopt, is er kans op regen. Dit zijn dan wel vaak kleine regenbuien van maximaal een kwartier tot een uurtje.

Bezienswaardigheden Dubai

Dubai is een zeer bijzondere bestemming met een aantal minstens zo bijzondere bezienswaardigheden. We lichten er een aantal uit.

Letterlijk niet te missen is de wolkenkrabber Burj Khalifa, of Burj Dubai. Met een hoogte van 828 meter is het vooralsnog de hoogste toren ter wereld. Ook het grootste winkelcentrum van de wereld bevindt zich in Dubai: Dubai Mall. Het winkelcentrum heeft ruim 1200 winkels, parkeerplaatsen voor 14.000 auto’s, een van de grootste aquariums, een Olympische ijsbaan en maar liefst 22 bioscoopzalen. Bezoek ook de Jumeirah Moskee. Op donderdag en zondag worden er rondleidingen gegeven.

Ook de de Palm-eilanden voor de kust van Dubai zijn bijzonder, vooral wanneer je deze per helicopter kunt zien.
Maak een dagtrip per 4×4 over de zandduinen van de woestijn, of ga nog een stukje verder en neem een kijkje in Abu Dhabi.

Wil je genieten van een lekkere zon- en strandvakantie in Dubai? Dan zijn de stranden Jumeirah Beach Residences Beach, Palace Beach en Umm Suqeim Beach erg mooi en populair vanwege de mooie uitzichten op zowel de zee en het bijzondere hotel Burj Al Arab. Vooral vanaf Umm Suqeim Beach heb je een mooi uitzicht en kun je ’s avonds genieten van een prachtige zonsondergang. De drie stranden die het populairste zijn bij toeristen zijn allemaal geconcentreerd rondom de luxe toeristenhotels in het zuiden van Dubai.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy