De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Verenigde Staten

Beste reistijd Verenigde Staten


Beste reismaanden Verenigde StatenDe beste reistijd voor Verenigde Staten zijn de maanden april tot en met oktober. In de zomer kan het van juli tot en met augustus op sommige plekken wel erg heet en vooral druk worden, wanneer veel Amerikanen zelf ook vakantie vieren. De beste reistijd voor de hele Verenigde Staten is echter moeilijk te geven en sterk afhankelijk van de plaats waar je naartoe reist en vooral zult verblijven. Kijk in de lijst met bestemmingen binnen Amerika voor een beter reisadvies.

Beste reismaanden Verenigde Staten

Klimaat Verenigde Staten

Het klimaat in de Verenigde Staten is erg wisselend. Van een tropisch regenklimaat in Florida, tot een woestijnklimaat in Arizona. in Alaska heerst een poolklimaat, maar in het overgrote deel van de Verenigde Staten heerst een gematigd zee- of landklimaat. De seizoenen lopen wel gelijk aan die in Nederland en België. De meeste staten kennen een duidelijk verschil tussen lente, zomer, herfst en winter.

Vooral in het zuidwesten van Amerika wordt het in de zomermaanden echt heet. In Arizona en Nevada komen temperaturen van boven de 45 graden gemakkelijk voor. Het koudst wordt het langs de Canadese grens, waar temperaturen van -40 graden in de winter geen uitzondering zijn. De Verenigde Staten kent over het algemeen een landklimaat en heeft warmere zomers en strengere winters dan Europa.

Hoogseizoen Verenigde Staten

De populairste en drukste gebieden van Amerika zijn naast de stad New York, vooral de westkust van de Verenigde Staten, met Los Angeles, Las Vegas en San Francisco en de nationale parken in het binnenland. Tijdens de maanden juli en augustus is het erg druk. Over het algemeen hebben de meeste staten hun hoogseizoen in de zomerperiode. Het is daarom ook over het algemeen duurder om in de maanden juli en augustus de Verenigde Staten te bezoeken. De wintersportgebieden zijn vooral rond nieuwjaar erg populair. Ook New York is een populaire winterbestemming.

Regenseizoen Verenigde Staten

Het oosten van de VS is het natst, met vooral in de bergen in het oosten met veel regenval. Ook in de berggebieden in het noordwesten valt veel neerslag. In Oregon en Washington valt op jaarbasis veel regen en sneeuw. In het zuidwesten komt in de zomer de moesson voor, waarbij stevige buien over Arizona en New Mexico trekken. In het voorjaar kunnen zware buien vallen in Oklahoma, Kansas en Texas.

Bezienswaardigheden Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika beslaan een enorm gebied met veel prachtige bezienswaardigheden. Bezoek in Oost-Amerika New York, met het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Times Square, de Brooklyn Bridge, Central Park en meer. Op de grens met Canada liggen de Niagara Watervallen, die tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld behoren. Vanuit New York zijn ze goed bereikbaar.

Andere interessante steden in het noordoosten zijn Chicago, Boston, Washington en Philadelphia. In het zuidoosten vind je de staat Florida, met veel pretparken, waaronder Disneyland, Sea World, Kennedy Space Center en de Universal Studios. Bij Cape Canaveral kun je zelfs een lancering meemaken. Bekijk in Everglades National Park de alligators en vaar een stukje op een airboat. Bezoek ook de steden Miami, New Orleans, Houston en Nashville.

Een andere populaire bestemming in het zuidwesten van de Verenigde Staten, zijn de nationale parken en bijzondere natuur. Denk aan de Grand Canyon, Yosemite, Bryce Canyon, Death Valley en Yellowstone. Een perfecte bestemming voor een rondreis per camper door zuidwest-Amerika. In het westen vind je ook de Rocky Mountains. In het westen van de VS vind je de veel bezochte steden San Franscisco, Los Angeles, San Diego, Seattle en Phoenix. Ook Las Vegas is leuk om te bezoeken en wordt vaak gecombineerd met een rondreis door zuidwest-Amerika.

ESTA aanvragen verplicht

Om toegelaten te worden bij het boarden van vluchten en bootreizen naar de Verenigde Staten van Amerika, heb je een geldige ESTA nodig. Het ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een reisvergunning binnen het Amerikaanse Visa Waiver Program. Alleen reizigers in het bezit van een ESTA mogen naar de Verenigde Staten van Amerika reizen zonder visum. Aanvragen gaat geheel digitaal, zonder papierwerk. De aanvraag kost slechts vijf minuten tijd en indien je vóór 23:00 uur bestelt wordt het ESTA  vandaag nog geleverd. Het ESTA dat je ontvangt is het officiële document voor Amerika. Je kunt dus met een gerust hart op reis! De ESTA-aanvraag voor Amerika (USA) kun je  online invullen via https://e-visums.nl/usa.

Ook bij eVISA application Services is het mogelijk om voordelig een ESTA aan te vragen. Bij esta-aanvragen.nl kun je indien gewenst meerdere ESTA-aanvragen doen voor verschillende personen. Nadat je je eigen aanvraag hebt ingevuld, krijg je de mogelijkheid om voor meerdere personen ook de aanvraag te doen, bijvoorbeeld je broer, zus, ouder, vriend of vriendin. Het proces zal exact hetzelfde verlopen als je eigen aanvraag. Ga naar https://www.esta-aanvragen.nl/

Spoedaanvraag ESTA Amerika

Het ESTA is bedoeld voor zakenreizigers en toeristen die minder dan 90 dagen in de Amerika willen verblijven. Als je naar de Verenigde Staten reist, of op doorreis door de VS komt, dien je vóór aanvang van uw reis een aanvraag in te dienen. Een ESTA aanvragen (eventueel met spoed) kan via estavs.nl of e-visums.nl/usa.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy