De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Florida

Beste reistijd Florida


De beste reistijd voor Florida zijn de maanden december tot en met april. In Florida is het bijna altijd lekker weer, met temperaturen die het hele jaar door rond de 24 graden liggen. Florida kent ruim 300 zonnedagen per jaar. In onze zomermaanden van medio mei tot en met oktober kan het in Florida wel drukkend warm aanvoelen en liggen de gemiddelde temperaturen rond de 30 graden.

De meeste kans op lekker weer heb je in zuiden van Florida, bijvoorbeeld naar Miami of de Florida Keys. Van december tot en met maart is het daar hoogseizoen en stroomt het er vol met overwinteraars. Met temperaturen die dan overdag gemiddeld tussen de 18 en 25 graden liggen is Florida een heerlijke plek om van de winterzon te genieten.

Beste reismaanden Florida

Klimaat Florida

Het klimaat van Florida is warm en subtropisch in het noordelijke deel van de staat. In het zuiden heerst een tropisch klimaat. Het klimaat in Florida is enigszins gematigd door de zee.

In het zuidelijke deel van Florida, waar steden als Miami, Fort Lauderdale en Tampa liggen, wordt het in de zomer gemiddeld ongeveer 32 graden. In de wintermaanden daalt de temperatuur naar een aangename 24 graden en voelt alles minder drukkend warm aan. In het noorden van Florida is het in de wintermaanden ongeveer 18 graden gemiddeld.

Hoogseizoen Florida

Het hoogseizoen in Florida loopt van half december tot en met eind april. Tijdens deze maanden liggen de hotelprijzen aanzienlijk hoger dan in de zomermaanden. Niet alleen vanwege het aangename weer in de winter, maar vooral vanwege de populariteit van Florida als winterzonbestemming voor de Amerikanen zelf.

In juli en augustus hebben de Europeanen vakantie, waardoor deze zomermaanden een kleine hoogseizoenpiek in de periode van mei tot en met oktober kunnen veroorzaken. De maanden juni en september zijn over het algemeen de goedkoopste tijd om naar Florida te gaan.

Regenseizoen Florida

Het regenseizoen in Florida loopt van medio mei tot oktober. In deze periode kunnen in de namiddag hevige regenbuien vallen of kan het stevig onweren. Meestal klaart het wel snel weer op en niet iedere dag regent het. Hou je van warmte, dan hoeft reizen in het regenseizoen geen enkel probleem te zijn.

In Florida is het risico op orkanen aanwezig. Het orkaanseizoen duurt van begin juni tot eind november. Vooral de kustgebieden zijn gevoelig, maar de stormen nemen boven land vaak snel in kracht af, waardoor je altijd een veilig heenkomen zult vinden.

Bezienswaardigheden Florida

Florida staat niet alleen bekend om de zon, maar heeft veel andere bijzondere bezienswaardigheden.

Bezoek Cape Canaveral & Kennedy Space Center en ga naar het ruimtevaartcentrum van de NASA. Met een beetje geluk en planning kun je hier zelfs een echte raketlancering bijwonen. SpaceX lanceert regelmatig vanaf Cape Canaveral.

In de buurt van Orlando vind je veel attractieparken, waaronder de Universal Studio’s, Disneyland en Seaworld.

Miami Beach is een populair strand in Miami. Bezoek er ook het Art Deco District, met een kleurrijke verzameling huizen uit de jaren ’20. Je waant je er terug in de tijd en er rijden nog veel prachtige oldtimers rond.

Key West en de Florida Keys: Key West is het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten en ligt op nog geen 150 kilometer afstand van Cuba. Je rijdt ernaartoe over een zeer bijzondere snelweg, die op palen boven zee gebouwd is. Zie de foto bovenaan deze pagina. Een unieke ervaring.

The Everglades: Maak een spectaculaire tour met een speciale airboat in het enorme en wereldberoemde moerasgebied de Everglades. Je kunt hier vooral alligators zien, maar ook vele vogelsoorten. Als je er met de auto rondrijdt zul je zelfs alligators op en langs de weg zien.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy