De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Los Angeles

Beste reistijd Los Angeles


De beste reistijd voor Los Angeles zijn de maanden mei tot en met juni, of de maanden september tot en met oktober. Het voorjaar of de herfst. Ook in de zomermaanden is Los Angeles een prima bestemming, alleen kan het er dan wel behoorlijk druk zijn. Los Angeles, ook bekend als L.A., ligt aan de westkust van Amerika in de staat California.

Beste reismaanden Los Angeles

Klimaat Los Angeles

Het klimaat van Los Angeles is een warm mediterraan klimaat met warme zomers en lenteachtige winters. Eigenlijk bevindt Los Angeles zich op de rand van een woestijnklimaat, zeker de laatste jaren heeft de stad te kampen gehad met extreme droogte. Alleen door continue irrigatie blijft het er zo groen en levendig. Per jaar regent het er maar 35 dagen. In het voorjaar en het najaar is het in Los Angeles heerlijk weer, met gemiddelde temperaturen rond 24 graden. In de zomer loopt de temperatuur al snel op naar 30 graden. Zelfs in de winter blijft het in de stad nog prettig, met temperaturen tussen 15 en 23 graden.

Een opvallend weersverschijnsel in Los Angeles is de June Gloom, in het late voorjaar (juni) of de vroege zomer is de lucht in de ochtend bewolkt of mistig, maar in het begin van de middag wordt die al snel vervangen door een blauwe lucht.

Hoogseizoen Los Angeles

Het hoogseizoen in Los Angeles loopt van juli tot en met augustus. Het is er dan erg toeristisch en de prijzen kunnen eveneens erg hoog oplopen. Heb je de keuze, dan zijn de maanden mei tot en met juni of september tot en met oktober wellicht beter geschikt.

Regenseizoen Los Angeles

Het regent maar weinig in Los Angeles. De zomermaanden verlopen vrijwel geheel droog met slechts een tot twee dagen regen per maand. De meeste regen valt in Los Angeles in de wintermaanden van november tot en met februari, maar dan nog is de hoeveelheid neerslag laag. Januari is gemiddeld de natste maand, waarbij er op ongeveer zeven dagen van de maand een bui kan vallen.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Los Angeles staat bekend als één grote filmset, waar ook veel beroemdheden wonen. In de omgeving van Los Angeles vind je Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica Beach (het strand van Bay Watch) en veel bekende filmstudio’s zoals Warner Bros en Universal. Je kunt de Universal studio’s bezoeken, een groot filmpretpark met de thema’s Jurrasic Park, The Simpsons, Transformers, de Mummy en meer. Ook Disneyland is een populaire attractie en pretpark in de buurt.

Ga ook zeker naar Hollywood (een wijk in LA) en Hollywood Boulevard, waar je de beroemde Walk Of Fame vindt. Hoog in de heuvels zie je het Hollywood Sign, waar iedereen uiteraard een foto van wil hebben. Vanaf Hollywood kun je het bord goed zien vanaf Highland Shopping Center.

De naam Beverly Hills klinkt vast ook bekend, met onder meer de Rodeo Drive, een winkelstraat met dure merken zoals Gucci en Prada.

Het populairste en meest bekende strand van Los Angeles is Venice beach.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy