De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Miami

Beste reistijd Miami


De beste reistijd voor Miami zijn de maanden maart en april, hoewel je in de gehele periode december tot en met april aangenaam en droog weer hebt. Het is vooral de drukte die door Amerikaanse overwinteraars veroorzaakt wordt dat we de maanden maart en april als beste reistijd kiezen. Het is van december tot en met april bijna iedere dag droog en zonnig met temperaturen rond de twintig graden. In de zomermaanden is het een stuk warmer en ook natter. Bovendien liggen in de lente de ticketprijzen over het algemeen lager.

Deze zonnige stad Miami ligt in de Amerikaanse staat Florida. Grofweg zijn er twee seizoenen aan te wijzen: een droog seizoen van november tot april en een regenseizoen van mei tot oktober.

Beste reismaanden Miami

Klimaat Miami

Het klimaat van Miami is een tropisch savanneklimaat. De periode december tot en met half april is een duidelijk droger seizoen. Er is kans op een bui of een regenachtige dag, maar het kan ook dagen achter elkaar zonnig en droog zijn. Het klimaat in Miami zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur in de zomer enorm oploopt. Ook al is het werkelijk ‘slechts’ 34 graden, het voelt alsof het ver boven de 40 graden is. Dit heeft onder andere te maken met de hoge luchtvochtigheid die voorkomt in het klimaat van Miami

De periode juni tot en met november betekent meer kans op neerslag. Ook tropische stormen en zelfs een enkele orkaan is niet helemaal uitgesloten. Vooral in augustus en september kan het weer in Miami onbestendig zijn.

Hoogseizoen Miami

Het hoogseizoen in Miami loopt van half december tot en met eind maart. Niet alleen de senioren trekken dan massaal naar Florida. De winterzonperiode is daarom hoogseizoen in Miami met de bijbehorende drukte. Dit resulteert helaas ook in hogere prijzen voor hotels en huurauto’s, vooral rondom Kerstmis en de viering van Oud & Nieuw.

Regenseizoen Miami

Vanaf april neemt de kans op neerslag snel toe. Ook lopen de thermometers op naar tropische waarden en stijgt de relatieve luchtvochtigheid. Vanaf mei tot en met oktober kan het daarom (zeer) klam en vochtig aanvoelen in Miami. De kans op zware tropische buien, flinke stormen en zelfs orkanen wordt in deze periode ook groter. Tussen de buien door schijnt de zon ook veel, waardoor ook in onze zomermaanden Miami een uitstekende zonbestemming is.

Bezienswaardigheden Miami

De stad Miami staat bekend als een zwoele stad. Vanwege het warme klimaat, maar ook de stranden, het uitgaansleven en grote Latino-invloeden.

De meest bekende bezienswaardigheden van Miami zijn toch de stranden, met South Beach en Miami Beach als meest bekende. South Beach is het zuidelijke deel van Miami Beach, waar veel huizen en hotels zijn gebouwd in typische Art Deco-stijl. Loop en rijd ook zeker over Ocean Drive, een beroemde weg parallel aan de oceaan langs het strand. Ocean Drive staat bekend om de mensen die er flaneren met hun prachtige auto’s en mooie lichamen.
Het strand van Miami Beach in totaal is maar liefst ruim 19 kilometer lang, met helder en warm zeewater en wit zand.

Key Biscayne is een plaats om lekker actief te zijn. Je kunt er windsurfen, zwemmen, vissen, fietsen en varen. Op Key Biscayne vind je ook Miami Seaquarium, met shows van dolfijnen, orca’s, walrussen en zeehonden. En ook hier kun je je droom om eens te zwemmen met dolfijnen waarmaken. Bezoek Coconut Grove, een luxe buurt die ligt in het zuiden van Miami. In CocoWalk kun je lekker shoppen en uit eten in een van de vele restaurantjes.

De beste reisgidsen Miami

Plan je een reis of vakantie naar Miami? We hebben een top 3 van de beste reisgidsen Miami voor je samengesteld. Deze boeken over Miami zijn echt handig om op reis bij je te hebben, zoals de beroemde reisgidsen van Captitool, Lonely Planet en Trotter. We vonden ook een mooie goedkope reisgids over Miami, die hieronder in de lijst staat. Met deze reisgidsen weet je zeker dat je de mooiste plekken van Miami bezoekt, maar ontdek je ook juist de plekken die niet zo toeristisch zijn. Je koopt de boeken trouwens rechtstreeks en vertrouwd via Bol.com. En het mooiste daarvan is natuurlijk dat je jouw reisgids over Miami de volgende dag al in huis hebt!

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy