De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd New York

Beste reistijd New York


De beste reistijd voor New York zijn de maanden mei tot en met juni en september tot half november. In september kan het in New York nog gemakkelijk 30 graden worden en ook in oktober is het nog warmer dan in Nederland. De zomermaanden juli en augustus zijn in New York vaak erg heet en veel inwoners vluchten de stad uit. Vrijwel iedere zomer komt er wel een echte hittegolf voor. In de winter kan het juist weer erg koud worden en kunnen er zelfs flinke sneeuwstormen voorbijkomen.

Tijdens de kerst is het weer in New York nog altijd tamelijk zacht, vooral januari en februari kan het in New York koud worden. Sneeuwstormen zijn tot eind februari geen uitzondering.

Beste reismaanden New York

Klimaat New York

Het klimaat van New York is een zeeklimaat, met gemiddeld ruim 250 zonnige dagen per jaar. In de koudste maanden van het jaar liggen de temperaturen gemiddeld iets onder het vriespunt. Het weer kan behoorlijk wispelturig zijn en redelijk snel omslaan. In de zomer kan het er zeer warm worden en kunnen temperaturen oplopen tot wel 40 graden. In juli en augustus kan de luchtvochtigheid 90 procent bedragen terwijl de zon fel schijnt. Je voelt je er al snel sloom en plakkerig. Als je slecht tegen warmte kunt, vermijd dan de maanden juli en augustus in New York.

De lente en de herfst zijn erg wispelturig in New York. Het kan heftig regenen en waaien en de volgende dag zacht en zonnig zijn. Houd qua kleding dus rekening met veel verschillende weersomstandigheden. In mei en begin juni is het overdag aangenaam warm, terwijl de avonden koel zijn. Ook een regenbui is mogelijk. In september en oktober is het overdag ook nog warm, terwijl de avonden al flink afkoelen. In november daalt de temperatuur verder en regent en waait het meer.

Met de kerstdagen naar New York? Rond kerstmis is het weer vaak nog niet echt winters en het romantische beeld van een witte Kerst in New York is dus helaas zeldzaam. In december ligt de temperatuur gemiddeld nog tussen de nul en zes graden. Vaak begint de winter pas echt in januari, met gemiddelde temperaturen tussen de -3 en 3 graden. In februari komen sneeuwstormen regelmatig voor.

Hoogseizoen New York

Het hoogseizoen in New York loopt van mei tot half juni en september tot half november. Ook rond de Kerst en Nieuwjaar is het in New York hoogseizoen. De prijzen zijn erg hoog rond de kerst, wil je koopjesjagen, dan kun je beter in januari naar New York gaan. Ook in juli en augustus zijn er veel aanbiedingen waardoor je veel voordeliger uit kunt zijn.

Tussen oktober en april zijn de vliegtickets naar New York en hotels in New York (Manhattan) het goedkoopst. De best betaalbare reizen, tickets en hotels vind je in de maanden maart en april. In mei en juni liggen de prijzen vaak precies dubbel zo hoog vergeleken met maart en april.

Regenseizoen New York

Er valt het hele jaar vrij veel regen in New York, waarbij er in de winter ook veel sneeuw kan vallen. Gemiddeld gezien regent (of sneeuwt) het in New York ongeveer 10 dagen per maand. Mei is de natste maand van het jaar. Er komen met regelmaat grote sneeuwstormen voor in New York, die soms het hele openbare leven kunnen platleggen. Meestal gebeurt dit in de maanden januari en februari.

Bezienswaardigheden New York

In New York is zoveel te doen dat het bijna niet in een lijstje te benoemen is. We geven enkele van de highlights van New York, vooral als je er voor het eerst bent. Doe een Hop-on Hop-off Bustour om de stad te leren kennen. Je hebt zo alle vrijheid om alles te bekijken. Zelfs een helikoptervlucht boven New York behoort tot de mogelijkheden en is vaak minder duur dan je zou denken.

Ga naar het Observatory Deck van het Empire State Building, vanaf de 86e verdieping van het Empire State Building heb je een prachtig uitzicht over Manhattan. Ook het Vrijheidsbeeld vanaf de boot is een must see. Een Full Tour duurt ongeveer 2,5 uur. Zoek naar de Full Manhattan Boat Tour. De skyline van New York kun je vanaf de beroemde Brooklyn Bridge bewonderen, of neem de Staten Island Ferry. Loop over Broadway en woon een musical bij. Het wandelen over Times Square in het donker is ook een onvergetelijke ervaring. Wall Street is ook een bijzondere bestemming, waar je in de buurt ook naar Ground Zero kunt gaan. Even ontspannen? Ga dan naar Central Park.

De beste reisgidsen New York

Plan je een reis of vakantie naar New York? We hebben een top 3 van de beste reisgidsen New York voor je samengesteld. Deze boeken over New York zijn echt handig om op reis bij je te hebben, zoals de beroemde reisgidsen van Captitool, Lonely Planet en Trotter. We vonden ook een mooie goedkope reisgids over New York, die hieronder in de lijst staat. Met deze reisgidsen weet je zeker dat je de mooiste plekken van New York bezoekt, maar ontdek je ook juist de plekken die niet zo toeristisch zijn. Je koopt de boeken trouwens rechtstreeks en vertrouwd via Bol.com. En het mooiste daarvan is natuurlijk dat je jouw reisgids over New York de volgende dag al in huis hebt!


https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy