De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Orlando

Beste reistijd Orlando


De beste reistijd voor Orlando zijn de maanden maart en april, maar ook vanaf december tot en met april zijn de omstandigheden in Orlando ideaal. Orlando is het gehele jaar warm en zonnig en ligt dan ook in de “Sunshine State” Florida. Orlando is dé pretparkhoofdstad van de wereld. Je vindt er onder meer de Universal Studios, Seaworld en Disney World.

Beste reismaanden Orlando

Klimaat Orlando

Het klimaat van Orlando is deels een warm zeeklimaat en heeft kenmerken van een tropisch klimaat. In de zomer is het in Orlando vaak wat warmer dan aan zee. In de winter is het er juist wat koeler dan aan de kust van Florida. Het kan in Orlando gemakkelijk ruim boven de 30 graden worden, waarbij 35 ook goed mogelijk is, in combinatie met een hoge luchtvochtigheidsgraad. In de zomermaanden kan het er klam en drukkend aanvoelen.

In de wintermaanden is het erg aangenaam in Orlando en een ideale tijd om de winterzon op te zoeken als het in Nederland guur en koud is. Bovendien is het in de pretparken en andere attracties dan perfect weer om lekker rond te lopen, zonder door het klamme weer snel uitgeput of vermoeid te raken.

Hoogseizoen Orlando

Het hoogseizoen in Orlando loopt van december tot en met april. Orlando is dan erg populair om van de Amerikaanse winterzon te genieten. Tijdens onze zomer is het dus geen hoogseizoen in Florida.

Regenseizoen Orlando

De meeste regen valt in Orlando vanaf eind mei tot begin oktober. Er is daarmee een duidelijk nat seizoen te onderscheiden. De buien zijn echter vaak maar kort. Het zijn vooral de hoge temperaturen overdag in combinatie een hoge luchtvochtigheid waardoor het in Orlando in de zomermaanden drukkend warm kan aanvoelen.

Een periode van meerdere regenachtige dagen komt niet zo vaak voor in Orlando. De meeste kans hierop loop je in de zomer en het vroege voorjaar, waarin ook af en toe orkanen en tropische stormen kunnen voorkomen. Omdat Orlando niet direct aan de kust ligt is de kans dat de stad getroffen wordt door een orkaan klein.

Bezienswaardigheden Orlando

De grootste attracties van Orlando zijn Disney World Florida, de Universal Studios en Seaworld Orlando. Maar ook het centrum van Orlando is een bezoek waard met bijvoorbeeld Church Street Station, een in het centrum gelegen complex met winkeltjes, overdekte galerijen, restaurants en theaters.

Erg bijzonder is ook het zwemmen met dolfijnen, Voor velen een groot hoogtepunt van een vakantie naar Florida. In Orlando kun je dat uitstekend doen in het Discovery Cove park.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy