De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd San Fransisco

Beste reistijd San Fransisco


De beste reistijd voor San Fransisco zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober Dan heb je het meeste kans op goed weer, warm en weinig regen. Ga je in de zomermaanden juli en augustus, dan loop je kans op mistige dagen. De unieke ligging van San Fransisco is daar verantwoordelijk voor. Doordat de stad in het noorden omringd wordt door de koele wateren, wordt de temperatuur in San Francisco in grote mate bepaald door de temperatuur van het water. Regen valt vooral in de wintermaanden. Het voorjaar en het najaar geven de meeste kans op lekker en helder weer. September en oktober zijn doorgaans ook de warmste maanden.

Beste reismaanden San Fransisco

Klimaat San Fransisco

Het klimaat van San Francisco is een mediterraan klimaat. Toch wordt het er meestal niet heel warm, door de in de zomermaanden vaak aanwezige mist. Deze mist is er mede voor verantwoordelijk dat de zomers in San Francisco vrij koel zijn. Omdat de stad aan drie kanten omgeven is door water, wordt het weer sterk beïnvloed door de koele stromingen van de Stille Oceaan. Het hele jaar door zijn er weinig seizoensgebonden variaties in temperatuur. In het voorjaar en het najaar heb je de meeste kans op mooi weer.

Gemiddeld komt de temperatuur maar 29 dagen per jaar boven de 24 graden. Van mei tot en met oktober is het mild tot warm met gemiddelde temperaturen tussen de 11 en 22 graden. Van november tot april is het regenachtiger en iets koeler met temperaturen tussen de 8 en 18 graden. De winters zijn mild met temperaturen tussen 10 en 15 graden gemiddeld.

Hoogseizoen San Fransisco

Het hoogseizoen in San Fransisco loopt in de zomermaanden van juni tot en met augustus, ook al is het weer in San Fransisco dan niet op haar best, vanwege de mist in deze maanden. Toch zijn veel mensen in deze reisperiode vrij en bezoeken de stad. Boeken van accommodaties, maar ook bezienswaardigheden zoals Alcatraz is aan te raden. In het winterseizoen van december tot en met februari is het rustiger, met uitzondering van de feestdagen Thanksgiving, Kerst en oud&nieuw.

Regenseizoen San Fransisco

De meeste regen valt in San Fransisco in de maanden november tot en met maart. Tijdens de regenmaanden kan het flink regenen en ook nog wel eens behoorlijk stormen. De wegen rondom het strand worden dan vaak ook afgesloten. Vanaf april tot en met oktober valt er weinig regen. De maanden juni tot en met september verlopen zelfs vrijwel geheel droog.

Bezienswaardigheden San Fransisco

San Francisco is voor een stedentrip een zeer aantrekkelijke stad. Het is er misschien niet altijd even warm, maar je vindt er veel bezienswaardigheden.

De Golden Gate Bridge is een van de belangrijkste hoogtepunten van San Francisco. Het is de beroemdste brug van Amerika, waar je zelfs overheen kunt fietsen.

Ook Alcatraz Island is een beroemde bestemming, gelegen op een eiland voor San Fransisco. Zorg wel dat je toegangskaarten op tijd reserveert. Er is grote belangstelling voor en er kunnen maar een beperkt aantal mensen worden toegelaten.

San Francisco staat ook bekend om zijn heuvels en de trams die daar overheen rijden. Er worden nog maar drie routes gereden. Kaartjes zijn aan boord verkrijgbaar.

Lombard Street is een beroemde straat met vele bochtjes en bloemenperken. Een uniek schouwspel om auto’s heen en weer te zien rijden.

Bezoek ook Chinatown, de Chinese wijk van San Francisco met exotische winkeltjes en markten. Het is er vaak druk, maar loop er een zijstraat is voor een authentiekere ervaring. Je kunt er ook heerlijk eten in een van de vele restaurants.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy