De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Zuidwest-Amerika

Beste reistijd Zuidwest-Amerika


De beste reistijd voor Zuidwest-Amerika zijn de maanden april tot en met november. Vooral het voorjaar en najaar zijn daarbinnen de meest geschikte reisperiode. In de maanden april tot en met mei en juni, of de maanden september tot en met oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen. in de maanden juli en augustus is het druk met toeristen en zijn de temperaturen in de verschillende nationale parken en steden zoals Las Vegas en Phoenix erg hoog.

In het zuidwesten van Amerika kan het in de zomermaanden heel warm worden. In de woestijngebieden in Arizona, maar ook in Las Vegas, zijn temperaturen van 40 graden of meer eerder regel dan uitzondering. De warmste plek in de Verenigde Staten is Death Valley National Park, waar de temperatuur kan oplopen tot wel 50 graden. In Zuidwest-Amerika bevinden zich de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah met prachtige nationale parken.

Beste reismaanden Zuidwest-Amerika

Klimaat Zuidwest-Amerika

Het klimaat van Zuidwest-Amerika is aan de kust mediterraan en in het binnenland een woestijnklimaat. Aan de kust staat vaak een verkoelende zeebries. In de lente en de herfst is het in Californië aangenaam met temperaturen tussen de 15 en 28 graden.

Van de steden is San Francisco het meest noordelijk gelegen, waar het in de zomer ongeveer 25 graden wordt. Middenin de woestijn, in las Vegas, kan het in juli en augustus met gemak boven de 40 graden warm worden. Het klimaat in Los Angeles is mediterraan. In de zomer ligt de temperatuur iets onder 30 graden en is regen een zeldzaamheid. Aan de zuidkust van Californië is het in de zomer vaak aangenaam warm met een koele oceaanbries, waardoor je heerlijk aan het strand kunt liggen. Santa Monica en San Diego hebben vooral warme zonnige dagen, nauwelijks regen en het vriest er nooit. Met een temperatuur van ongeveer 28 graden zijn dit de ideale strandbestemmingen in Zuidwest-Amerika.

In de winter, maar ook het vroege voorjaar, zijn bepaalde wegen door de bergen en nationale parken nog niet begaanbaar in verband met sneeuwval.

Hoogseizoen Zuidwest-Amerika

Het hoogseizoen in Zuidwest-Amerika loopt van juli tot en met augustus, ondanks de temperaturen die er hoog kunnen oplopen. Veel Amerikanen en Europeanen zijn vrij in de zomermaanden en kiezen voor een vakantie in het zuidwesten van de USA. Daarnaast is het rijden en een stukje wandelen in Death Valley een unieke ervaring, vooral wanneer het er bloedheet is.

Regenseizoen Zuidwest-Amerika

De meeste regen valt in de winter in de vorm van regen of sneeuw in de hoger gelegen gebieden, maar in de zomermaanden kunnen ook flinke onweersstormen voorkomen. Bij Bryce Canyon zul je hiervoor zelfs waarschuwingsborden tegenkomen en kun je in de verte vaak prachtige bliksemschichten zien. Zorg wel dat je op tijd kunt schuilen, want de buien kunnen kort maar hevig zijn!

Bezienswaardigheden Zuidwest-Amerika

Vaak worden er tijdens zo’n reis de bekende natuurparken en steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco bezocht.

Enkele van de mooiste nationale parken en gebieden onderweg zijn Death Valley, Mono Lake, Red Rock Canyon, Sequoia & Kings Canyon national park, Yosemite national park, het rijden van de Pacific Coast Highway, de Grand Canyon, Bryce Canyon en Monument Valley.

Zuidwest-Amerika is uitermate geschikt voor een roadtrip met een huurauto en te genieten van weidse landschappen, rijden door woestijnen en bijzondere rotsformaties.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy