De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Vliegveld Eindhoven Airport

Vertrek vanaf Eindhoven Airport naar bestemmingen zoals Tenerife


28 april 2017

 

Vliegbasis Eindhoven, of Eindhoven Airport, is een vliegveld in het zuiden van Nederland. Het wordt ook wel de Brabantse poort naar Europa genoemd, aangezien het het enige commerciële vliegveld in Brabant is. Het is wel meteen het tweede vliegveld van Nederland, na Schiphol Amsterdam Airport. Dat Schiphol nog steeds een vinger in de pap heeft, blijkt wel uit het feit dat de Schiphol Group voor 51% eigenaar is van Eindhoven Airport.

Eindhoven Airport groeit de laatste tijd hard en kwam in 2014 de lijst met 100 grootste vliegvelden in Europa binnen. Nog steeds groeit het bijna ieder jaar weer met dubbele cijfers en dat heeft te maken met het gunstige klimaat dat voor prijsvechters wordt gehandhaafd.

Veel luchtvaartmaatschappijen op Eindhoven Airport

Ryanair vliegt al jaren vanaf Eindhoven en ook Transavia heeft sinds een paar jaar een basis op de zuidelijke luchthaven. Wizz Air, Corendon, TUI Airlines en Vueling maken ook gebruik van het vliegveld. In al deze vliegtuigmaatschappijen is Ryanair de grootste (met routes naar vooral zuid-Europa waaronder de Canarische Eilanden in Spanje, Gran Canaria Airport, Tenerife Airport), Transavia de nr. 2 en Wizz Air de derde. Daarna komt TUI Airlines met afstand, en Corendon Airlines met twee bestemmingen, Vueling met een route naar Barcelona en tot slot vliegt ook Free Bird Airlines als chartervlucht van Antalya naar Eindhoven.

Met de bus naar Eindhoven Airport

Eindhoven Airport heeft helaas geen treinstation op het vliegveld. Wel is er een busstation met bussen die frequent en rechtstreeks tussen Eindhoven Centraal Station en Vliegveld Eindhoven heen en weer rijden (bus 400 en bus 401). Zo is de luchthaven toch nog goed verbonden met een treinstation in de buurt. Je kunt natuurlijk ook gewoon parkeren op Eindhoven Airport, hoewel dit niet veel goedkoper is dan bijvoorbeeld op Schiphol.

Faciliteiten op vliegveld Eindhoven

Verder is Eindhoven Airport een prima kleinschalige luchthaven met voldoende faciliteiten. Er zijn normale winkels zoals een AKO, een Aviflaura en zelfs een Victoria’s Secret. Zo kun je voor vertrek even het geld uitgeven dat je hebt bespaard op het goedkope vliegticket!

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy