De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Vietnam

Beste reistijd Vietnam


Beste reismaanden VietnamDe beste reistijd voor Vietnam zijn de maanden december tot en met april. Er valt dan gemiddeld de minste regen en de temperaturen zijn aangenaam. De maanden maart en december bieden over het algemeen de beste kans op goed weer. Omdat Vietnam een langgerekt land is, is de beste reistijd voor Vietnam verder afhankelijk van het deel of de delen van Vietnam die je wilt bezoeken. We onderscheiden Noord-Vietnam, Centraal Vietnam en Zuid-Vietnam. Kijk in de lijst hieronder voor specifieke steden en andere regio’s in Vietnam.

Beste reismaanden Vietnam

Klimaat Vietnam

Vietnam kent een aantal verschillende klimaatzones. Deze zijn te verdelen in Noord-Vietnam, Centraal Vietnam en Zuid-Vietnam. De natte periodes verschillen per regio maar in de maand september regent het doorgaans overal en komen heftige tropische regenbuien met onweer voor. In het zuiden van Vietnam is de temperatuur gemiddeld het hele jaar ongeveer 30 graden Celsius. In het noorden varieert de temperatuur van 20 tot 32 graden. In het midden van het land kan de temperatuur in de maanden mei en juni oplopen tot 35 graden. Vanaf juli tot en met oktober kunnen in Vietnam orkanen en tyfoons voorkomen. Van mei tot en met december is er in Vietnam vooral kans op orkanen en in de maanden juli tot en met oktober komen er regelmatig tyfoons voor.

Hoogseizoen Vietnam

Het hoogseizoen in Vietnam is van juli tot en met augustus en november tot en met maart. Vooral rond kerst en de jaarwisseling gaan de prijzen omhoog en kan reserveren aan te raden zijn.
Reis je rond het Vietnamese Nieuwjaar (‘Tet’), houd er dan rekening mee dat de lokale bevolking massaal gebruik maakt van het openbaar vervoer. Tet wordt gevierd eind januari of begin februari (afhankelijk van de maankalender).

Regenseizoen Vietnam

Het regenseizoen in Vietnam is in het noorden van het land van maart tot en met september. In Zuid-Vietnam loopt het regenseizoen van mei tot en met oktober.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy