De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
The Island Nederland Isla Pargo Panama

Waar ligt Isla Pargo van The Island?


9 februari 2016

In The Island worden vijftien Nederlanders op een verlaten eiland gedropt om daar met elkaar, de natuur en zichzelf te overleven. Tijdens dit ultieme avontuur zijn er geen spellen, geen eliminaties, geen afvallers en geen camerateam. Het enige wat de kandidaten meekrijgen is een camera om hun avonturen zelf te filmen.

Eenmaal op het eiland aangekomen moeten de kandidaten op zoek gaan naar voedsel, water en een plek om te slapen. Lukt het de moderne mens die zoveel luxe gewend is één maand lang op eigen kracht en kennis te overleven? Zowel fysiek, mentaal en emotioneel krijgen de kandidaten het zwaar te verduren.

De Nederlandse versie van het in Groot Brittannië zeer succesvolle en tv-hit The Island, speelt zich af op Isla Pargo in Panama. Maar wat is de locatie van dit bijzondere eiland en waarom regent het er zo heftig?

Klimaat Isla Pargo

Isla Pargo is onderdeel van een eilandengroep in het noorden van Panama. Bij Isla Pargo heerst een tropisch klimaat met het hele jaar door hoge temperaturen. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het er altijd tropisch en broeierig warm aan. In de droge tijd schijnt de zon er uitbundig bij een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Bekijk de eilandengroep op Google Maps.

Regenseizoen op Isla Pargo

Je zult hebben gezien dat de deelnemers aan The Island de grootste moeite hebben om het moeizaam aangemaakte vuur brandend te houden door de vele en heftige regenval. Het regenseizoen in Panama en Isla Pargo loopt van mei tot december. De regen valt daarbij meestal in de vorm van korte, hevige buien, maar ook kan het langdurig regenen. Iets waar de deelnemers mee te maken hebben gehad. In de regentijd valt er vaak vooral in de middag, avond en nacht stevige buien. In de ochtend is het meestal gewoon zonnig en droog, wat een valse raadgever kan zijn om Isla Pargo te voet te doorkruisen… Lees meer over het weer en klimaat in Panama.

Op vakantie naar Isla Pargo?

Wil je het onbewoonde eiland Isla Pargo zelf bezoeken? Dat kan! Ongeveer 40 kilometer uit de kust van Panama ligt Islas Secas Resort. Als je hier een vakantie of verblijf boekt, kun je zelf een dag op Isla Pargo meemaken. Helemaal alleen of samen op een onbewoond eiland! Je krijgt snorkels en kajaks mee en kunt lekker eten en lunchen op het strand. Je geniet er van het mooie zandstrand en het heldere water. Een heel andere ervaring dan zelf te moeten overleven, maar voel jezelf er wel even helemaal tussenuit en bezoek de locaties waar de deelnemers van The Island een maand overleefd hebben.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy