De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
SSSS code

Wat betekent SSSS op je boarding pass? Dan gaat dit gebeuren!


24 april 2023

Heb je ooit gehoord van de code SSSS op een boardingpass? SSSS is een code die in uitzonderlijke gevallen voorkomt op boardingpassen voor reizen naar, van of via de Verenigde Staten. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze code.

Wat betekent SSSS op een boardingpass?

“SSSS” staat voor “Secondary Security Screening Selection”. Deze passagiersstatus wordt afgegeven door de Transportation Security Administration (TSA), de Amerikaanse autoriteit voor transportbeveiliging. Als je deze code op je boardingpass ziet, betekent dit dat je een extra veiligheidscontrole moet ondergaan. De afkorting “SSSS” op een boardingpass kan bijvoorbeeld betekenen dat je geselecteerd bent voor een willekeurige veiligheidscontrole of voor een specifieke beveiligingscontrole, zoals een extra grondige screening van de bagage of je lichaam.

Dit kan gebeuren om verschillende redenen, zoals een verhoogd risico op terrorisme, een verdachte achtergrond of omdat je in het verleden betrokken was bij bepaalde activiteiten of gebeurtenissen. Een grondiger onderzoek van je bagage hoort er altijd bij en daarnaast scannen de luchthavenbeveiligers je bagage vaak ook op sporen van explosieven of verdovende middelen.

Waarom krijg ik de code SSSS op mijn boardingpass?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je de code SSSS op je boardingpas hebt gekregen. Meestal ben je willekeurig geselecteerd, of ben je om een of andere reden aangemerkt als een potentiële veiligheidsrisico. Dat gebeurt bijvoorbeeld al wanneer je jouw ticket met contant geld hebt gekocht, een last minute-ticket hebt of uit een land komt waarvan de inwoners altijd de code SSSS krijgen.

Ook als jouw naam op een van de bewakingslijsten van de TSA staat, word je automatisch geselecteerd voor extra veiligheidscontroles elke keer dat je naar, van of via de Verenigde Staten vliegt. Als je dezelfde naam hebt als iemand op een van de lijsten, is de kans groot dat je ook de code SSSS op je boardingpass krijgt.

SSSS code op instapkaart

Is een SSSS-code permanent?

Als je op de bewakingslijst van de TSA staat, krijg je waarschijnlijk altijd de code SSSS bij reizen naar de Verenigde Staten. Het is echter mogelijk dat je de code willekeurig hebt gekregen en dan is de kans klein dat het opnieuw zal gebeuren – hoewel het niet helemaal is uitgesloten.

Wat gebeurt er als ik de code SSSS op mijn boardingpass heb?

Wanneer de bovengenoemde veiligheidscontroles zijn uitgevoerd, zal een TSA-agent enkele documenten invullen en je boardingpass stempelen om aan te geven dat je de juiste controles hebt ondergaan. Krijg je deze stempel niet? Dan ervaar je mogelijk extra vertragingen bij de gate.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy