De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Westelijke Sahara

Beste reistijd Westelijke Sahara


Beste reismaanden Westelijke SaharaDe beste reistijd voor Westelijke Sahara zijn de maanden april tot en met mei en augustus tot en met september. In deze maanden ligt de temperatuur tussen een aangename 20 en 25 graden. In de zomermaanden kan het in de binnenlanden erg warm worden. De meeste mensen zullen reizen langs en over de kust(weg), waar het hele jaar door de temperaturen niet extreem hoog oplopen.

Beste reismaanden Westelijke Sahara

Klimaat Westelijke Sahara

Het klimaat van Westelijke Sahara is een woestijnklimaat, waarbij de gebieden langs de kust onder invloed staat van de zee, waardoor de temperaturen gematigd worden. De heetste periode loopt van mei tot september. Het wordt dan 40 graden en hoger, zeker in het binnenland. Aan de kust zorgt de zeewind voor verkoeling, waar ook de meeste steden liggen. Tegenover Westelijke Sahara in het noorden liggen de Canarische Eilanden.

Hoogseizoen Westelijke Sahara

Westelijke Sahara kent geen toeristisch hoogseizoen.

Regenseizoen Westelijke Sahara

Het regent erg weinig in Westelijke Sahara. Als het regent, dan is dat vooral in het zuiden. Langs de kust kan het wel vochtig worden door mist vanuit zee.

Bezienswaardigheden Westelijke Sahara

Westelijke Sahara is een vrij ontoegankelijk land. Er zijn vooral rotsen en woestijnen. Het land wordt doorkruist door avonturiers die met oude auto’s onderweg zijn naar bestemmingen zoals Senegal en Gambia. Bezoek de hoofdstad Laâyoune, met een bijzondere sfeer. Veel mensen zul je onderweg niet tegenkomen. In het uiterste zuiden ligt Dakhla, een goede stop voor wie op doorreis is.

Bij de kust in Westelijke Sahara liggen vele scheepswrakken langzaam te vergaan.

Altijd stroom onderweg? Neem een powerbank mee

Het is een bekend probleem: je telefoon of tablet is bijna leeg. Op het vliegveld en onderweg zie je mensen wanhopig zoeken naar een stopcontact. De oplossing? Neem gewoon deze powerbank mee. Klein van formaat, maar wel veel stroom! In het vliegtuig mag je trouwens een powerbank van maximaal 27.000 mAh meenemen. Daarmee laad je een gemiddelde telefoon tot wel 10 keer op. Vlieg je niet? Dan is hij ook handig op de fiets, tijdens een lange wandeling of als je gaat kamperen.