De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Zambia

Beste reistijd Zambia


Beste reismaanden ZambiaDe beste reistijd voor Zambia zijn de maanden juli tot en met oktober, vooral als je graag wild wilt zien. Dit is de droge periode, met een kleine kans op regen. Voor de Victoria Falls is het hele jaar geschikt. De Victoria Falls zijn het wel het meest spectaculair tussen april en mei, na het regenseizoen.

De beste reistijd voor het Kafue National Park en Lower Zambezi is tussen mei en oktober. Van november tot en met maart is het regenseizoen in Zambia en zijn veel accommodaties in de natuurparken gesloten wegens moeilijk begaanbare wegen. Als je vogels wilt spotten is juist het natte seizoen van november tot midden april ideaal voor een reis naar Zambia.

Beste reismaanden Zambia

Klimaat Zambia

Het klimaat van Zambia is een tropisch klimaat en redelijk hetzelfde in heel het land. Zambia heeft drie seizoenen. Een koel en droog seizoen van april tot augustus, een heet en droog seizoen van augustus tot november en een warm nat seizoen van november tot april. De gemiddelde temperaturen in de zomer variëren van 25 tot 35 graden. Juni tot en met augustus zijn de meest koele maanden van het jaar, waarbij de dagtemperatuur voor het maken van safari’s aangenaam is. ’s Nachts koelt het af naar ongeveer 6 graden.

Van september tot en met oktober wordt het warmer met temperaturen van 35 tot 39 graden, maar is het wel de beste periode om groot wild te spotten. De dieren verzamelen zich meer rond de steeds schaarser wordende waterbronnen. De warmte is echter niet voor elke reiziger goed te verdragen.

Van november tot en met maart is het groene seizoen, waarin het regelmatig heftig regent en onweert. De temperaturen liggen in deze tijd tussen 30 en 33 graden. Bij regen kan de temperatuur snel dalen naar 17 graden. Veel accommodaties sluiten wegens de regen en vooral de slechte kwaliteit van de regen.

Hoogseizoen Zambia

Het hoogseizoen in Zambia loopt van juni tot en met augustus, waarin veel toeristen uit Europa en Noord-Amerika het land bezoeken. Bovendien is het een goede periode om wild te spotten.

Regenseizoen Zambia

Zambia heeft een regenseizoen van november tot en met maart. In die periode kunnen de wegen minder begaanbaar zijn. Ook nationaal park Kafue, een aantal lodges en landingsbanen in Lower Zambezi zijn dan gesloten. Het nationale park South Luanga is wel het gehele jaar toegankelijk. Tijdens de regenperiode kan de regen grote gebieden in nationale parken onbereikbaar maken. Wel zijn de Victoriawatervallen tijdens deze periode weer erg krachtig en mooi om te zien.

Bezienswaardigheden Zambia

Zambia is vooral bekend vanwege de prachtige natuurparken met veel groot wild en de spectaculaire Victoria watervallen.

De Victoria Falls is de breedste waterval ter wereld en een van de zeven wereldwonderen en ligt op de grens met Zimbabwe. De Zambezi rivier stort zich hier in een honderd meter diepe kloof. De beste reistijd hiervoor is mei of juni, wanneer het water het hoogste peil bereikt. Livingstone is een mooie plaats om als uitvalsbasis te dienen voor een bezoek aan de watervallen.

Krijg je de kans, bezoek dan ook de hoofdstad Lusaka, met een modern centrum, maar ook veel authentieke marktjes en mensen die op straat allerlei zaken en etenswaren verkopen.

Echte natuur vind je in Kafue National Park, een van de grootste natuurparken ter wereld. Hier kun je veel antilopen zien en groot wild dat op deze dieren jaagt, waaronder leeuwen.

Na de Victoria watervallen is het South Luanga National Park is de grootste toeristische trekpleister in Zambia. De Luanga rivier zorgt voor een groot aantal wilde dieren. Je kunt hier kuddes olifanten zien, maar ook nijlpaarden, krokodillen en zebra’s.

Vogelliefhebbers gaan naar het Lochinvar en Blue Lagoon National Park. Het landschap is hier overwegend vlak en in het regenseizoen verandert de omgeving in een groot moeras dat vele soorten vogels aantrekt.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy