De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Waarom worden we ziek op vakantie?

Ziek op vakantie? Waarom we juist ziek worden op vakantie


29 juli 2015

Herken je het? Het hele jaar ben je niet ziek geweest, heb je eindelijk vakantie, word je ziek! Wat zijn de oorzaken en hoe kan ziek worden op vakantie voorkomen worden?

Stress

Meestal is de oorzaak te zoeken bij het drukke weekritme. Een drukke baan, hectisch gezinsleven en een volle planning zorgen ervoor dat het lichaam in ‘overlevingsstand’ gaat. Niet alleen als je gezond bent, maar juist ook wanneer een virus het lichaam al binnengedrongen is. Het menselijk lichaam produceert stresshormonen, cortisol en adrenaline om het minder pijn en ellendigheid te laten voelen. Door stress wordt het immuunsysteem onderdrukt, waardoor je dus eigenlijk al ziek aan het werk bent, alleen merk je het door het veeleisende werk niet of minder.

Extra druk

Daar komt nog bij dat de laatste weken voor een vakantie vaak juist extra stressvol zijn. Er is allerlei werk dat nog gauw even afgerond moet worden. Het immuunsysteem blijft maar onderdrukt worden, waardoor de vatbaarheid voor microben bij ontspanning alleen maar verder toeneemt.

Oplossingen

Maak een goede werkplanning voor de laatste weken voor vertrek. Delegeer taken en voorkom een hoge werkdruk in de laatste weken. Vergeet ook niet dat sommige werkzaamheden ook wel kunnen wachten tot ná de vakantie. Zo zorg je ervoor dat je lichaam meer weerstand tegen ziekmakers kan  bieden.

Lage luchtvochtigheid in vliegtuig

Ben je naar je bestemming gevlogen? En had je helemaal geen of weinig last van stress op het werk? Maar toch ziek? Dan kan de lage luchtvochtigheid in een vliegtuig ook de boosdoener zijn geweest.  Een lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het lichaam uitgedroogd raakt. Drink daarom veel water voor, tijdens en na de vlucht.

Jetlag

Wanneer je naar een verre bestemming gevlogen bent, heb je niet alleen te maken gehad met een lage luchtvochtigheid in het vliegtuig, maar komt daar de eerste dagen doorgaans ook nog een jetlag bij. Een jetlag kan voor de nodige problemen zorgen: misselijkheid, constipatie of juist diarree. Genoeg om je behoorlijk ziek te kunnen laten voelen. Ons spijsverteringsstelsel staat namelijk in nauw verband met de hormonen die de slaapcyclus regelen. Hoe lastig een jetlag ook is, probeer om meteen in het lokale ritme mee te draaien. Zo loop je het minste risico om echt ziek worden op vakantie.

Kortom, voorkom in de weken voor je vakantie een hoge werkdruk, drink voldoende als je een lange vlucht gaat maken en pas je meteen aan zodra je op uw bestemming aangekomen bent. Overigens is het ook goed om tijdens het begin van de vakantie even te acclimatiseren en niet meteen aan een druk reisschema te beginnen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy