De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Zimbabwe

Beste reistijd Zimbabwe


Beste reismaanden ZimbabweDe beste reistijd voor Zimbabwe zijn de maanden mei tot en met juli. Maar over het algemeen is het land het hele jaar door goed te bezoeken. Een bezoek aan de Victoria Falls is het hele jaar door indrukwekkend, maar na de regentijd in maart en april zijn de watervallen op hun meest krachtigst. Voor het zien van wild zijn de maanden september tot en met oktober juist erg geschikt. Zimbabwe kent een relatief droge winter van mei tot en met oktober en een meer natte zomer van november tot en met maart.

Beste reismaanden Zimbabwe

Klimaat Zimbabwe

Zimbabwe heeft een gematigd klimaat, vooral vanwege de relatief hoge ligging van grote delen van het land op een hoogte van ongeveer 900 meter. In de lokale winterperiode liggen de temperaturen rond de 25 tot 35 graden en gedurende de zomermaanden rond 20 tot 25 graden. De winter duurt van mei tot augustus. De zomer duurt van november tot april, dat ook het regenseizoen is. Tussen mei en september is het klimaat overdag aangenaam. Van mei tot en met augustus kan de temperatuur ’s nachts zelfs tot rond het vriespunt dalen. Oktober en november zijn de warmste maanden, waarin het tot 40 graden warm kan worden. De regenperiode start in december tot ongeveer het einde van april. Echter valt de meeste neerslag tussen januari en maart.

Hoogseizoen Zimbabwe

Hoogseizoen in Zimbabwe loopt van juli tot oktober.

Regenseizoen Zimbabwe

In de laaggelegen delen van Zimbabwe valt tot de helft minder regen dan in Nederland op jaarbasis. In de oostelijke hooglanden juist bijna dubbel zo veel als in Nederland en België. De meeste neerslag valt in het hele land in de periode van november tot maart.

Bezienswaardigheden Zimbabwe

Zimbabwe wordt vooral bezocht vanwege het prachtige natuurschoon. Denk aan Hwange, het grootste nationale park van Zimbabwe en bekend vanwege de grote olifantenpopulatie. Het ligt gedeeltelijk in de uitlopers van de Kalahari woestijn. Ook de Victoria Falls mogen tijdens een bezoek aan Zimbabwe niet ontbreken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy