De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Zuid-Afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika


Beste reismaanden Zuid-AfrikaDe beste reistijd voor Zuid-Afrika zijn de maanden maart en april en van september tot en met oktober. Deze maanden zijn ideaal als je door het gehele land gaat reizen. Je vermijdt dan de echte winter en de hete zomer en geniet van aangenaam weer. Als je alleen Kaapstad en omgeving wilt bezoeken, kun je het beste de periode van juni tot en met augustus vermijden (de wintermaanden in Zuid-Afrika). Het is er dan relatief fris en het regent regelmatig. In Johannesburg en omgeving is het juist erg warm en klam in de periode december tot en met januari (de zomermaanden in Zuid-Afrika).

De beste reistijd voor een safari in Zuid-Afrika

Wildspotten kan het hele jaar in Zuid-Afrika. Ieder seizoen heeft zijn eigen kenmerken. In de winter kun je goed dieren op vlaktes bekijken, aangezien de bomen bijna geen blad meer zullen hebben en ze minder verkoeling hoeven te vinden. In de zomer kun je veel dieren bij rivieren of waterplassen spotten.

Beste reismaanden Zuid-Afrika

Klimaat Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond en daarom zijn de seizoenen tegengesteld aan Nederland. De zomer valt in de maanden december tot en met januari en de winter valt in de maanden juni tot en met augustus. Zuid-Afrika heeft het hele jaar een aangenaam klimaat en ondanks de grootte van het land, vallen de klimaatverschillen erg mee. De beste reistijd is over het algemeen de periode precies tussen de zomer en de winter in: de lente en de herfst.

Van september tot en met november is het lente in Zuid-Afrika, met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 26 graden. Het landschap wordt weer groen en de noordelijke kaap is bezaaid met wilde bloemen. Van december tot en met maart is het zomer in Zuid/Afrika, met een gemiddelde temperatuur van 26 graden met veel zonneschijn. Langs de Indische Oceaan kan het tropisch zijn, met een hoge luchtvochtigheid. De zomer is wel een perfacte periode om een safari te maken in Kruger, Madikwe, Pilanesberg en KwaZulu-Natal.

In april en mei is de herfst in Zuid-Afrika, met een temperatuur tussen de 20 en 26 graden is het een goede periode om naar Zuid-Afrika te gaan. Van juni tot en met begin september is het winter in Zuid-Afrika, met een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Vooral een ideale tijd als je van buitenactiviteiten houdt, zoals wandelen. De winter is het walvissenseizoen, dus als je graag wilt kunnen zien zwemmen langs de kust, ga dan in de winter.

Let op: verwacht van Zuid-Afrika geen tropisch land. Het kan er kouder zijn dan je zou verwachten. Met name in de avonden na zonsondergang kan het erg fris zijn.

Hoogseizoen Zuid-Afrika

In december en januari is het hoogseizoen in Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikanen hebben dan zelf ook zomervakantie, die ze graag in eigen land doorbrengen. Vooral het Krugerpark, Uhmlanga en de Tuinroute zijn druk gedurende het hoogseizoen. Veel accommodaties zijn in het hogseizoen lang van te voren volgeboekt en de prijzen liggen meestal hoger dan tijdens de rest van het jaar.

Regenseizoen Zuid-Afrika

Het regenseizoen in Zuid-Afrika is vooral in de wintermaanden. Stel je hier echter niet zoveel van voor. Het regent wat vaker en intensiever, maar van een echt regenseizoen is in Zuid/Afrika geen sprake.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy