De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Zuid-Korea

Beste reistijd Zuid-Korea


Beste reismaanden Zuid-KoreaDe beste reistijd voor Zuid-Korea zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. In deze maanden is het gemiddeld 20 tot 25 graden in Zuid-Korea. In de echte zomermaanden juli en augustus valt veel regen. De lente en de herfst zijn daarmee de beste reisperiode voor het land. In de lente is de lucht vaak blauw en kun je genieten van prachtige bloesems. In de herfst zijn juist de herfstkleuren van de bomen een prachtig gezicht. De winter in Zuid-Korea is erg koud, waardoor er goede wintersportmogelijkheden zijn.

Beste reismaanden Zuid-Korea

Klimaat Zuid-Korea

Het klimaat van Zuid-Korea is een combinatie van een vochtig landklimaat en een subtropisch klimaat. De zomers zijn heet en nat en de winters koud. Tijdens het regenseizoen is het warm, met gemiddelde temperaturen rond 30 graden. In de winter kan het vooral in het noorden van Zuid-Korea erg koud worden. Temperaturen van -20 graden zijn geen uitzondering. In de steden en de kustgebieden wordt het minder koud.

Zuid-Korea kent vier verschillende seizoen, die ongeveer gelijktijdig met de Nederlandse seizoenen lopen. Tussen maart en mei is het lente, de zomer loopt van juni tot september en van september tot en met november is het herfst. De winter begint in december en duurt tot ongeveer half maart.

Hoogseizoen Zuid-Korea

Veel Zuid-Koreanen vieren vakantie tussen juni en augustus. Dit is dan ook het hoogseizoen in Zuid-Korea. In deze periode liggen de prijzen voor accommodatie veelal een stuk hoger.

Regenseizoen Zuid-Korea

In het regenseizoen loopt in Zuid-Korea van half juni tot en met half september. De meeste regen valt tussen juni en juli. In de zomer trekken soms orkanen over Zuid-Korea.

Bezienswaardigheden Zuid-Korea

Bezoek Seoul, een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Bijna de helft van alle Zuid-Koreanen wonen in de Seoul. Ervaar in deze stad een echte metropool. Bewonder de bijzondere skyline van de stad en wandel langs en door de vele shopping malls. In het centrum van Seoul vind je de Namdaemun Poort, tussen alle wolkenkrabbers in. Helaas werd deze poort getroffen door een brand, maar in ere hersteld.

Een andere populaire bestemming in Zuid-Korea is Cheju, het meest zuidelijk gelegen en grootste vulkanische eiland van Korea. Je vindt hier vele lavagrotten en vulkaankraters. Bijzonder is, dat vooral de vrouwen hier vissen. Beklim er ook de vulkaankrater Ilchulbong, van waaraf je een prachtig uitzicht hebt over het eiland.

Natuurliefhebbers bezoeken Dadohae National Marine Park, met ongeveer 100 kleine eilandjes. Van deze eilanden zijn Heuksando en Hongdo de meest bekende. Je ziet er de Choryeongmok Tree en kunt rijden over een weg die in een cirkel om het eiland loopt. Hongdo is vooral bekend om de prachtige natuur en kleurrijke planten.

Een bijzonder uitstapje is het grensgebied met Noord-Korea. Je kunt hier de 3rd Invasion Tunnel bezoeken. Een tunnel die vanuit Noord-Korea gegraven is tot ver in Zuid-Korea.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy