De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Zika-virus gevaarlijk voor zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen moeten gebieden met Zika-virus vermijden


25 januari 2016

Reizen naar gebieden waar het Zika-virus wordt afgeraden voor zwangere vrouwen. Dat vindt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Alle niet noodzakelijke reizen worden voor zwangere vrouwen ontraden.

Zika-virus ongevaarlijk voor volwassenen

Bij het ongeboren kind kan het Zika-virus leiden tot hersenafwijkingen, waaronder microcefalie. De schedel is dan te klein waardoor de hersenen zich niet goed ontwikkelen en het kind gehandicapt kan zijn. Tien Nederlanders zijn al besmet geraakt met het Zika-virus. Ze liepen de ziekte in de afgelopen weken op in Suriname. Onder hen zijn geen zwangere vrouwen.

Andere landen

De Amerikaanse regering waarschuwde eerder al vrouwen die zwanger zijn voor reizen naar Barbados, Bolivia, Ecuador, Guadeloupe, Saint Martin, Guyana, de Kaapverdische eilanden en Samoa.

Uitstellen van kinderwens door Zika-virus

Na landen als Colombia en El Salvador raden ook Jamaica en Ecuador vrouwen aan hun kinderwens uit te stellen, meldt Reuters. Brazilië was het eerste land dat die waarschuwing deed uitgaan.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy