De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Zweden

Beste reistijd Zweden


Beste reismaanden ZwedenDe beste reistijd voor Zweden zijn de maanden juli tot en met augustus. In deze tijd is de temperatuur aangenaam en zijn de dagen lang. In het midden en zuiden van Zweden is ook in de maanden juni en september de temperatuur nog redelijk aangenaam. In de zomermaanden kun je in Noord-Zweden de middernachtszon meemaken. In de winter is juist het Noorderlicht een grote bezienswaardigheid, vooral in Noord-Zweden heb je een goede kans het te ervaren.

Beste reismaanden Zweden

Klimaat Zweden

Zweden is een langgerekt land met een lengte van 1500 kilometer. Hierdoor is Zweden te verdelen in drie verschillende klimaatzones. In het zuiden van Zweden heerst een gematigd zeeklimaat met warme zomers. Midden en Noord Zweden kent een landklimaat met warme zomers en koude winters. Gemiddeld wordt het in de zomer 19 graden in Zweden. In de winter kan het in het uiterste noorden in Lapland zeer koud worden, waarin temperaturen van -35 geen uitzondering zijn.

Hoogseizoen Zweden

De beste maanden om Zweden te bezoeken zijn juni tot en met augustus. Je geniet dan van lange zomerdagen en een aangename gemiddelde temperatuur.

Regenseizoen Zweden

In Zweden valt relatief weinig neerslag, iets minder dan in Nederland op jaarbasis. In het berggebied in het noordwesten van Zweden valt juist meer dan het dubbele van de regenhoeveelheid in Nederland en België. De droogste gebieden van Zweden zijn te vinden in Lapland en de omgeving van Örebro. Sneeuw ligt er in het zuiden gedurende twee maanden en in de noordelijke regio’s zelf ruim tweederde van het jaar. In Stockholm ligt ongeveer drie maanden per jaar sneeuw.

Bezienswaardigheden Zweden

Bezoek Stockholm, het Venetië van het noorden. Vooral de oude binnenstad, de Gamla Stan, is een aanrader met leuke bezienswaardigheden. Ook de stad Göteborg en omgeving is een interessante bestemming. De stad kent een prachtige architectuur, diverse parken en mooie pleinen.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken bij de vele meren en bossen van Zweden in heel het land. Bijzonder is ook de grootste waterval van Noord-Zweden, de Storforsen. Bekijk het Noorderlicht in de winter en juist de middernachtzon in de zomer. Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat in Zweden, tijdens heldere winternachten goed waar te nemen is. Doordat elektrische deeltjes in hogere luchtlagen terechtkomen, ontstaan prachtige golvende kleuren, meestal groen en/of rood.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy