De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Zwitserland

Beste reistijd Zwitserland


Beste reismaanden ZwitserlandDe beste reistijd voor Zwitserland zijn de maanden mei tot en met september. De gemiddelde temperatuur schommelt die periode tussen de 20 en 25 graden, hoewel het hoog in de bergen dan nog steeds erg koud kan worden. De grootste kans op zon heb je in juli en augustus.

Over het algemeen is Zwitserland wel het hele jaar door te bezoeken, maar voor een goede wintersport is de periode van januari tot en met maart de beste reistijd. Om in de bergen te wandelen ga je van juli tot en met september naar Zwitserland.

Beste reismaanden Zwitserland

Klimaat Zwitserland

Het klimaat van Zwitserland is een overgangsklimaat van een landklimaat naar een zeeklimaat. In de Alpen heerst in de hogere delen een hooggebergteklimaat. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en vrij koel met een gemiddelde zomertemperatuur van 22 graden. In de winter blijft het net een paar graden boven nul. In Geneve wordt het in de zomer iets warmer, gemiddeld 25 graden. Aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer, met zelfs een licht mediterraan klimaat in Lugano. De beste skigebieden vind je aan de noord- en westzijde van de Alpen.

Zwitserland is door het klimaat een echt wintersportgebied. De populairste wintersportgebieden voor de vakantieganger zijn Wallis, Graubünden en het Berner Oberland. Grote skigebieden zijn Quatre Vallées en de Portes du Soleil.

Hoogseizoen Zwitserland

Het hoogseizoen in Zwitserland is van eind juni tot en met augustus en van eind december tot en met maart.

Regenseizoen Zwitserland

In Zwitserland kan het vrij vaak regenen. De natste gebieden vind je bij de west- en noordzijde van de Alpen en de westzijde van de Jura. Op de hoge bergtoppen valt de meeste neerslag, wel in de vorm van sneeuw. In de dalen van Ticino valt jaarlijks iets meer regen dan in Nederland op jaarbasis.

Bezienswaardigheden Zwitserland

Zwitserland is vanwege de Alpen een populaire bestemming voor zowel wintersporters als fanatieke wandelaars. Populaire regio’s zijn het Berner Oberland, Graubünden en de streek rond de bekende berg de Matterhorn, waaronder de toeristische plaats Zermatt aan de voet van de Matterhorn.

Bezoek de mooie historische stad Bern, met een oude binnenstad die zelfs op de Werelderfgoedlijst staat. Andere mooie Zwitserse steden zijn Basel, Zürich en Luzern met een Middeleeuwse houten Kapellbrücke.

In Zwitserland vind je ook mooie meren, met het Meer van Luzern, de Bodensee en het Meer van Genève.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy