De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Khao Sam Roi Yot Nationaal Park

Beste reistijd Khao Sam Roi Yot Nationaal Park


De beste reistijd voor het Khao Sam Roi Yot Nationaal Park in Thailand zijn de maanden december tot en met maart. Khao Sam Roi Yot ligt op ongeveer 50 kilometer afstand ten zuiden van de stad Hua Hin. Het park staat vooral bekend om en is ook vernoemd naar de meer dan 300 bergpieken die er te vinden zijn. Het landschap bestaat uit laagvlaktes en steppes, in combinatie met rotsen die loodrecht uit zee omhoog komen. In nationaal Park Khao Sam Roi Yot vind je de Phraya Nakhon grot, waarin een paviljoen is gebouwd. Een erg bijzonder gezicht!

Beste reismaanden Khao Sam Roi Yot Nationaal Park

Klimaat Khao Sam Roi Yot Nationaal Park

Het klimaat in de buurt van Khao Sam Roi Yot Nationaal Park is tropisch, waarin een duidelijk regenseizoen te herkennen is. Onze wintermaanden van december tot en met medio maart zijn de droge tijd in Khao Sam Roi Yot. De droogste maand is meestal januari, waarin zeer weinig regen valt. Januari is ook de koelste maand van het jaar, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25 graden. De warmste maand van het jaar is mei, waarin het gemiddeld 29 graden kan worden. De rest van het jaar schommelt de gemiddelde temperatuur tussen deze waarden.

Hoogseizoen Khao Sam Roi Yot Nationaal Park

Khao Sam Roi Yot Nationaal Park kent een toeristisch hoogseizoen van november tot en met maart. Het regent dan het minst en het is niet te warm.

Regenseizoen Khao Sam Roi Yot Nationaal Park

Het regenseizoen in Khao Sam Roi Yot Nationaal Park loopt van mei tot en met oktober. De meeste regen valt in september en oktober, waarin per maand wel ruim een derde van de totale neerslaghoeveelheid als in Nederland en België kan vallen. De warmste maand is mei, waarin het drukkend warm kan aanvoelen. Toch is Khao Sam Roi Yot relatief gezien een van de droogste gebieden van Thailand. Aan de rand van het natuurgebied kweekt de bevolking krabben in grote bassins.

Bezienswaardigheden Khao Sam Roi Yot Nationaal Park

Khao Sam Roi Yot Nationaal Park is met ca. 100 vierkante kilometer een relatief klein nationaal park en ligt ruim 50 kilometer ten zuiden van Hua Hin. Het park werd opgericht in 1966 en was het eerste zeepark van Thailand. Bijzonder is dat het omsloten wordt door een langgerekte puntige berg, die vanaf zee oprijst tot ruim 600 meter hoogte. De naam Khao Sam Roi Yot betekent dan ook berg met 300 toppen. De steile bergrug bood beschutting aan de flora en fauna aan de kustkant. Vooral vogelliefhebbers komen in Khao Sam Roi Yot aan hun trekken.

Ook de grotten in Khao Sam Roi Yot zijn een echte bezienswaardigheid. De meest beroemde grot van het park is de Phraya Nakhon grot, die uit twee enorme spelonken bestaat, met een opening naar boven, zodat er zelfs bomen in groeien. De grot is bereikbaar vanaf het dorp Bang Puh, van waaraf je via een trap naar Laem Sala Beach kunt komen. Vanaf hier wacht nog een steile klim naar de ingang van de grot. Vanwege het bezoek van drie Thaise koningen aan deze grot is er een paviljoen gebouwd, waarmee de enorme afmeting van de grot nog beter zichtbaar wordt. Dit paviljoen is het symbool voor de provincie Pachuab Khiri Khan geworden.

Ook de grotten Sai en Kaeo zijn mooi om te bezoeken. Ze zijn wat kleiner dan de Phraya Nakhon grotten, maar hebben meer stalactieten, stalagmieten en zelfs versteende watervallen. Je kunt er gebruik maken van speciale gidsen met lantaarns.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy